mandag 27. september 2010

Spennende og spektakulært!



Med vår deltakelse på åpninga av Trondheim Kammermusikkfestival, fikk vi være med på noe helt annerledes! Med musikere plassert rundt på tak, podier og balkonger rundt Dokkparken, skulle vi forsøke å holde en viss kontakt for å framføre verket: "Konsert for brassband, lystbåtorkester og urbanofon". Men med dyktige musikalske ledere og fantastiske lyd- og lyseffekter, ble dette en stor opplevelse for både utøvere og publikum.

søndag 19. september 2010

Brasstreffet traff midt i blinken!

Vi var litt spente på om årets "nye" Brasstreff som denne gang var vårt arrangement, ville falle i smak blant deltakerne. Stedet for arrangementet var låven på Lerflaten gård, som er sjarmerende innredet med gamle møbler, ting og tang fra forskjellige tidsepoker og i forskjellig stil. Et herlig sammensurium av alt mulig og med et velutstyrt kjøkken med alle fasiliteter.
Konserten startet kl 1800, Nidaros Brass Band spilte først, så gikk det slag i slag med Ila Brass Band, Jonsvannet Brass, Solbakken og Vikåsen Skolekorps, Trondheim Politis Brassband og Flå Musikkorps. Med god plass til korpsene på podiet og full sal (låve), var stemningen på topp fra første stund. Mye fin og variert musikk ble presentert i løpet av de nøyaktig 3 timene konserten varte.

Vårt program så slik ut:
Irisk tune from County Derry (Londonderry Air)
Ravenswood, marsj
Donegal Bay (baritone: Berit)
The Lady is a Tramp (horngruppa)
Georgia on my mind (kornett: Ingrid)
Summon the Dragon

Det nye i år var festen (for de voksne), som etterfulgte selve konserten. En fantastisk arrangementskomité bestående av Mette (flygelhorn), Øystein (trombone) og Arnt (slagverk), hadde planlagt og forberedt hele kvelden til minste detalj. Dugnadslister var distribuert og alle i bandet hadde oppgaver i løpet av arrangementet, som dermed forløp knirkefritt!

Brassquizen med 12 konkurrerende lag ble godt mottatt og skapte god stemning på festen. Kaker og kaffe, pølser og kalde forfriskninger gikk unna fra salgsdisken.

Da vi dro i gang en runde med god, gammeldags oktettmusikk nærmere midnatt, ble det også fart i dansen!


Arrangementskomitéen



Vi fikk mange gode tilbakemeldinger utover kvelden på at dette var et genialt sted for en slik type arrangement, både konsert og fest. Suksessen var et faktum, og etter at gjestene var gått hjem og vi hadde rydda og rigga ned og klokka passerte 0200, var det med stor tilfredshet vi også satte kursen hjemover.

Vi overleverer stafettpinnen til Jonsvannet Brass, som skal stå for neste års arrangement. Da skal vi feire Brasstreffets 30-års-jubileum! Det var Solbakken Skolekorps som i 1981 tok initiativet til et korpstreff for byens brassband. Siden den gang har Brasstreffet vært et årlig arrangement, men på litt forskjellig tid av året. Det virker som om siste halvdel av september, er et bra tidspunkt. Korpsene får en fin musikalsk start på sesongen, og dersom festen etterpå også blir en tradisjon, vil det sosiale bli ivaretatt.

Takk til alle som var med på å gjøre årets Brasstreff til en kjempefin lørdagskveld!

Se flere bilder fra Brassteffet.