tirsdag 5. februar 2013

Festlig festkonsert i Åfjord kirke!

Søndag 3. februar var vi invitert av Åfjord Janitsjar til å dele på Festkonserten som avslutta kulturuka i Åfjord. I og med at det var Trøndersk Mesterskap samme dag, ble det en lang dag for en del av medlemmene som også deltok i sine respektive korps i konkurransen. Men alle møtte friske og raske i øvingslokalet i Ila for bussavgang kl 15, og vær, føre og fergetrafikk gjorde at vi var på plass i Åfjord til prøve i kirka kl 1730, helt etter beregninga. Åfjord Janitsjar og Åfjord kommune sørga for busstransporten, noe vi er veldig takknemlige for! Matservering ble det også før konsertstart kl 1930.
Åfjordingene hadde ofret "Tore på sporet" denne søndagskvelden og fyllt den flotte kirka. Dette var svært gledelig for oss alle musikerne.
Åfjord janitsjar, med sin dirigent Kjell Ove Aaberg, åpnet konserten med et knippe variert musikk, og publikum satte stor pris på sitt lokale korps. Etter et kort sceneskifte var vi klare med vår avdeling. Vi startet pent med "In perfect peace" som gikk rett over i "The Champions". Så gikk det slag i slag med solistnummer; Mette og Mari med "Baby, it's cold outside", solokornetter og esskornett med "Trumpet blues & Cantabile", Berit med "Carrickfergus" og Jorunn og Nina (Åfjord) med "Streif av sol". I "Just a closer walk" briljerte også mange av våre dyktige musikere med solistinnslag. Programmets hovedstykke var Peter Grahams "Shine as the light", morsomt å spille, og tydeligvis artig å høre på også. Vi gjorde en liten vri på ekstranummeret denne gang; hymne nr 83 (St. Columba) i rødboka (120 Hymns for Brass Band) ble først spilt og andre vers ble sunget stående! Overraskende og stemningsfullt. Men stående applaus fra publikum ga oss også muligheten til kjøre på med "Skyliner" helt til slutt.
Så var det bare å pakke sammen instrumenter og komme oss avgårde med bussen slik at vi nådde 23-ferga fra Rørvik til Flakk.
Et fornøyd brassband hadde gjennomført en strålende konsert for et fantastisk publikum, og stemningen på bussturen hjem var stor selv om vi nærmet oss midnatt og mange hadde holdt det gående siden 6-7-tida på morgenen. Musikalsk og sosialt en dag å minnes.

Takk til Åfjord Janitsjar og Åfjord kommune for invitasjonen, og for et flott gjennomført arrangement!