mandag 10. november 2014

Intens helg med helmaks musikalsk utbytte.

Så har vi kommet oss i vanlig hverdagsmodus etter ei usedvanlig intens musikkhelg til Nidaros Brass Band å være.
Lørdag 8.11. starta vi med prøve i Byåsen kirke for både konserten i Skaun samfunnshus seinere på kvelden, og Brassmessa i Byåsen kirke søndag 9.11. NRK var på plass og hadde rigga opp sitt utstyr, lydprøver ble kjørt underveis.

Kringkastningen på plass (Foto: Sigrid Sørflakne)
 Etter prøven pakka vi sammen det vi trengte av slagverkutstyr og dro til Skaun, ca 35 min. kjøring, for å være med på å feire Skaun musikkorps sitt 40-års jubileum. De hadde slått på stortromma og invitert til svær korpskonsert, hvor vi avslutta den 4,5 times lange konsert med vårt progra.! Da var det virkelig ekstra stas å få stående applaus og bidra med to ekstranummer for et interessert, utholdende og feststemt publikum! En fin korpslørdag varte til over midnatt for en del av oss med lang hjemvei eller riggeansvar.

Men hva var vel bedre da enn å starte søndagen med lydprøve fra kl 0900? Alle friske og raske på plass, og under dyktig og sikker ledelse av vår musikalske leder Geir, og med sangsolist Stine Mari Langstrand i godt slag, ble både prøve og selve Brassmessa perfekt gjennomført! Musikalsk framføring, regi, timing....ja, alt gikk helt etter planen. Prestene, menigheten, musikerne og ikke minst NRK var kjempefornøyd.
Gudstjenesta blir sendt på NRK P1 søndag 16.11. kl 1100 og den blir mulig å høre på nettradio fra da og ca 6 mnd framover.

Repertoaret for helgas to konserter kunne vel ikke vært mer variert. Feststemt jubelmusikk i Skaun og mektig, var og vakker kirkemusikk i Byåsen, selv om vi her også presenterte musikk i swingende gospelstil.
Vi var enige om at det hadde vært ei intens helg med god musikalsk uttelling!