tirsdag 22. desember 2015

2 julekonserter på 1 dag - suksess!

Ja, vi fikk beviset på at det var et riktig trekk å planlegge 2 julekonserter på samme dag! To utsolgte forestillinger, via Billettservice, var akkurat det vi håpet på. I motsetning til i fjor, fikk alle frammøtte plass i salen, og det ga oss en god følelse allerede før konserten startet.
Julekonserten er vår beste og lengstlevende tradisjon. Det var den første konserten vi arrangerte selv etter vi starta opp i mars 2003, den har alltid hatt god publikumsoppslutning. Salen er ikke stor og vi er mange, men vi synes Julekonserten er stemningsfull og en fin avslutning på konsertåret, så dette vil vi fortsette med.

På årets konsert hadde vi storfint besøk av tenoren Harald Bjørkøy, som framførte både klassiske perler, julesanger og viser, en allsidig sanger som debuterte med brassbandakkompagnement. Harald bidro til god og lett stemning med sang og kommentarer, og publikum var begeistret!




Vi hadde en blanding av nye arrangementer og velkjent stoff på repertoaret. Det var ekstra fint å kunne presentere Yngve Frøyen som solist på sin essbass, i Largo fra Vinteren av Vivaldi. Så nydelig lyrisk og musikalsk framført av Yngve, en av alle oss som har vært med siden starten.

Vi synes det er ekstra hyggelig å treffe mange av våre faste tilhørere nettopp på julekonserten, og vi setter alltid stor pris på de gode tilbakemeldingene vi får. Vi tar det som et tegn på at vi gjør tingene riktig, formidler musikk og spilleglede på en god måte, slik at publikum kommer tilbake gang på gang. Dette er viktig, det er nettopp for publikum vi ønsker å bidra med noe ekstra.

Vi har lagt bak oss et år med 2 store konsertproduksjoner; "LYS" i Nidarosdomen (8. mars), der våre gjester var Cantus og Frode Fjellheim, og "Trondhjemsnatt" i Vår Frue kirke (8. november) med Mona Grudt, Are Hembre og Rein Alexander som solister. Arbeidskrevende og utfordrende, men du verden, så mye det gir oss tilbake! I tillegg har vi deltatt på konserter som gjester og gjennomført et stort antall spilleoppdrag. Ingen tvil om at antall opptredener er større enn antall øvelser for vårt vedkommende.

Geir sin innsats er verdt å trekke fram i denne sammenhengen. Den aktiviteten med det musikalske innholdet vi har gjennomført i 2015, har vært mulig takket være hans musikalske ledelse, arrangering av sangakkompagnement, kontakt med solister osv osv.
Mange legger ned mye arbeid for at Nidaros Brass Band skal fortsette å glede publikum og sine egne musikere, takk til alle for innsatsen!
Alle disse faktorene er med på å gi oss inspirasjon til nye konsertkonsepter, og få dyrke vår interesse for å spille i brassband!



Vi takker vårt publikum for all støtte gjennom konsertåret 2015 og lover nye konsertopplevelser i 2016.

Vi ønsker publikum, musikkvenner, samarbeidspartnere, familie og alle vi kjenner,
God Jul og et Godt Nytt Musikkår!