tirsdag 16. februar 2016

God stemning i Øysteinsalen!


Da vi planla å spille konsert i Øysteinsalen den 14. februar som årets sesongåpning, ante vi verken at det var Valentinsdag eller morsdag akkurat denne søndagen. Akkurat det kunne vi selvfølgelig ha gjort mye ut av etterhvert som det gikk opp for oss, men vi valgte å spille akkurat den korpskonserten vi hadde ønska at det skulle være. Strindheim Janitsjar var våre gjester og de bidro med utdrag fra sitt NM-program i tillegg til variert korpsrepertoar. Fint gjennomført med sin vikardirigent, vår egen Geir Ulseth. Lykke til i NM-konkurranse om knapt 4 uker!
Vi spilte vårt repertoar i to avdelinger, og traff publikum godt etter responsen å dømme. Både Mette og Øystein gjennomførte sine solostykker på en eksemplarisk måte, vi er heldig som har dem i bandet! Repertoaret ellers hadde stor spennvidde fra ren konkurransemusikk (Lloyds "Holidays" fra Royal Parks) til jazz, pop og verker fra Frelsesarméens rikholdige arkiver (Calverts "My all is on the altar" og "Paean" av Bright).
Som grand finale, dannet vi et såkalt "massed band" med begge korpsene, og spilte den tradisjonelle marsjen "Arnhem" av Kelly.

Nidaros Brass Band og Strindheim Janitsjar med fellesnummer "Arnhem". (Foto: Jan Klüver)

Det er flere spenningsmomenter med det å arrangere egne konserter, utenom det rent musikalske. Vi entret denne gang en ny konsertarena med de utfordringer det kan by på. Vi spilte riktignok en konsert i Øysteinsalen for omlag 10 år siden, men dette ble likevel litt "nytt". Uvant akustikk til tross, vi følte at dette er en konsertsal vi godt kan bruke også ved en seinere anledning. Her er det god sceneplass og det gir mange muligheteter for koreografi og oppstilling.
Vi er selvfølgelig også spent på i hvilken grad vi klarer å fylle de konsertsalene vi benytter med publikum. Vi kan ikke si annet enn at vi var strålende fornøyd, salen var omtrent fullsatt med ca 150 entusiastiske tilhørere! Denne gangen slo vi til med gratis entré, og salg av kaffe og kaker, stor suksess!
Det er motiverende og gir masse lyst til å klekke ut nye konsertidéer, når responsen og oppslutningen rundt det vi presenterer er god. Vi synes også det er ekstra hyggelig å se at så mange kommer på en ganske vanlig korpskonsert, uten at stjernesangere, kjendiskonferansier eller andre "trekkplaster" står for publikumstilslutningen. Det tar vi som et godt tegn på at vårt publikum, både nye og trofaste tilhengere, setter pris på det musikalske vi gjør, rett og slett som Nidaros Brass Band!
Takk publikum!