onsdag 16. mars 2016

CD-innspilling av julemusikk med World of Sound!

I år har vi gjort virkelighet ut av ordene "jula varer helt til påske". Etter et lite intermezzo mellom julekonserten og konserten i Øysteinsalen midtveis i februar, har det vært på'n igjen med forberedelser til julemusikkrepertoaret som skal være med på CD-en. Helga 15.-17. april rigger vi om Ila aktivitetshus til studio og lar den gode julestemninga blomstre om kapp med vårstemninga ute (forhåpentligvis).

Stine Mari Langstrand
Ønsket om å spille inn en ny CD har dukket opp med jevne mellomrom, og vi fikk litt fart i sakene etter at vår tidligere solotrombonist, Mari Malm Mørkved, startet i ny jobb som project co-ordinator i World of Sound i England, i januar 2015. WoS, som er et selskap under Frelsesarméens "trading company" og har kontorer og eget studio i Wellingborough, reiser for det meste rundt der korpsene befinner seg, og gjør opptak med bl.a. Black Dyke Band, Cory Band, Fairey's, Foden's i tillegg til Frelsesarméen egne korps som International Staff Band, Enfield Citadel Band, sanggrupper, vokalister osv. Vi så muligheten til å få samarbeide med det aller beste innspillingsteamet bak mangeårige brassbandutgivelser på CD og DVD, og kjøpte en "pakke" som inkluderer alt fra teknikere som kommer å gjør opptak, redigering, "artwork" til produksjon av ferdige plater.
Jan Magne Førde
Idéen med nettopp en jule-CD, er å ta vare på et utvalg av musikken vi har presentert på de årlige julekonsertene våre siden 2003, samt å presentere to eksterne solister vi har hatt godt samarbeid med. Stine Mari Langstrand har sunget med oss i flere sammenhenger og vi er glad for at hun vil være med å synge 4 sanger sammen med oss. Vi har også hatt god kontakt med Jan Magne Førde, bl.a. på konserten Domen i Nidarosdomen, og han vil være solist på flygelhorn denne gang.




Vi har satt sammen et program av fine julesanger og julemusikk, julehits, en julemarsj, og selvfølgelig vil vi også presentere våre egne solister. Noe er velkjent og tidligere framført, noe er nytt for anledningen. Vi har fokusert på at dette skal være en CD som gjenspeiler julekonsertene våre og som ved å spilles fra start til slutt fremkaller den gode julestemningen!

Vi gleder oss til å samarbeide med Adam Goldsmith, Nicki Tonge og Mari!