"Jul i Nidaros" - vår egen jule-CD!

"Jul i Nidaros" (2016) ble innspilt i april i 2016, og "World of Sound" fra England kom over for å gjøre opptakene i løpet av ei helg. WoS har stått for hele prosessen videre med redigering, miksing, utforming av cover, produksjon osv.
Vi spilte inn alle låtene med bandet i april, solist på flygelhorn, Jan Magne Førde, la på sine soloer i sitt eget studio og sopran Stine Mari Langstrand tok vi med oss til WoS sitt studio i Wellingborough for å legge på sangen.
Gjennom våre mange år med julekonserter i Rådhussalen på Trondheim folkebibliotek, hadde vi lyst til å lage ei plate som gjenspeilet noe av det repertoaret vi har presentert. Det har resultert i en fin blanding av kjent og kjær norsk julemusikk, engelske carols, populære julelåter og noen sanger som ikke har direkte med jul og gjøre, men som vi likevel synes passer inn og vi ønsket å presentere.
Marsjen The Wonder of Christmas er i god britisk stil og representerer den friske og optimistiske julestemninga! Våre egne solister gir sine bidrag med forskjellige uttrykk. Tor Ødegaard spiller Holst's nydelige In the bleak Midwinter på althorn og Ingrid Hesjedal spiller kornett på O, little town of Bethlehem. Populærmusikksjangeren har gitt oss et stort antall julehits gjennom årene, Karen Riis er solist på basstrombone i et herlig swingarrangement av Frosty the Snowman, og Mette Stene Ertsgaard (flygelhorn) og Kjell Ove Abelseth (trombone) tar det hele ned i denne coole versjonen av Baby, it's cold outside.


Stine Mari Langstrand gir plata en ekstra dimensjon med sin klokkeklare stemme. Sonjas sang til julestjernen er den velkjente sangen fra filmversjonen av Reisen til julestjernen (1976), og Alf Prøysens Jørgen Hattemaker har det enkle budskapet om at vi alle søker "samme paradis" uansett stilling og stand. Begge disse sangene er nydelig arrangert for oss av vår musikalske leder Geir Ulseth.
Himmel på jord er en av nyere norske julesangene, sunget av mange kjente artister, men dette er noe av det vakreste vi har hørt! Bandets tidligere solotrombonist, nå ansatt i World of Sound i England, Mari Malm Mørkved, har laget dette arrangementet spesielt for denne plata.
Share my Yoke er en av sangene fra Frelsesarméens store repertoar, denne har vi framført med Stine Mari ved flere anledninger.

Jan Magne Førde spiller sin komposisjon Lys, en tittel vi synes passer godt i mørketida jula tilhører, og sitt eget arrangement av folketonen Et lite barn så lystelig. Vakkert og jazzy!
The Pogues sin heller røffe låt, Fairytale in New York, om en julaften på gata i New York hvor alt annet enn familiehygge rår, har fått en ny innpakning i Helge Førdes Storbyjul, et spesialskrevet arrangement for oss. Glade jul og Deilig er jorden er selvskrevne julesanger, her i litt uvante arrangementer i Downie's Silent night og Frode Fjellheim sin Eatnemen Vuelie fra filmen Frost. I Your first Christmas vever arrangøren Sandy Smith mesterlig sammen to julesanger til et vakkert stykke musikk.
Ingen jul uten Irving Berlin's evige julehit White Christmas, som avslutter vår juleplate.

"Jul i Nidaros" (kr 150) kan bestilles ved å sende en epost til: cd@nidarosbrass.com

God fornøyelse og God Jul fra Nidaros Brass Band!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar