mandag 3. juni 2024

En vakker kveld i Nidarosdomen!

 


 Ja, vi er overveldet av den storslagenheten Nidarosdomen byr på! Ikke bare er det Norges nasjonalhelligdom og vakreste katedral, den er også det mest fullkomne bakteppe for stemningsfull musikalsk utfoldelse.

Siden vi hadde gjestedirigent Philip Harper og kornettsolist Tom Hutchinson på besøk i 2017, har vi lenge lekt med tanken på å få kunne spille med dem igjen, og endelig lyktes vi! Det er svært motiverende for oss å få jobbe med så dyktige og tvers igjennom trivelige folk som disse to.

Kveldens program var krevende, spesielt for solistene fra egne rekker. Her må vi trekke fram Eli Blåsmo og Hanne Ødegaard (kornett), Tor Ødegaard (althorn) og Terje Aune (euphonium) sin fantastiske framførelse av Philip Sparkes Concerto Grosso for brass quartet & band! Stykket er ekstremt utfordrende, både teknisk og musikalsk, noe kvartetten behersket til fulle.




Tittelen på konserten denne gang var fra konsertens hovedverk "The Essence of Time", som ble komponert av Peter Graham på bestilling til Europamesterskapet for Brass Band i 1990, hvor flere av NBB's medlemmer den gang deltok med Ila Brass Band. En spesiell link, der altså.

Verket er inspirert av utdrag fra boken til Forkynneren i Bibelen, hvor kapittel 3 begynner slik: “Alt har sin tid, og en tid er det satt for alt det som skjer under himmelen.”
Verket består av 8 variasjoner, som hver beskriver sin egen "tid" fra den bibelske referansen.
“Det er en tid til å fødes, en tid til å danse, en tid til å elske og en tid til å hate, en tid for å dø, en tid for å sørge, en tid til krig og en tid til fred.”
Dette er kanskje et av de vakreste og mest hørbare konkurransestykker gjennom tidene.


Tom Huthinson briljerte og viste stor variasjon i utrykk i 4 solostykker. Både "Trumpet Call" (Downie) og "Wondrous Day" (Leidzén) var hentet fra Frelsesarméens repertoar, og aldri har vi hørt bedre framførelser! Bravo Tom!

Konsertprogrammet ser du her.

Vi er ekstremt stolte over å gjennomføre et slikt stort  konsertprosjekt, og takknemlige for at vi i Nidaros Brass Band, sammen med strålende gjester og et herlig publikum klarer å skape en helhetlig og fin musikkopplevelse i Nidarosdomen.


Takk til alle som var der og velkommen tilbake til nye konserter med Nidaros Brass Band.