torsdag 4. juli 2024

Festival des Anches d'Azur - for et eventyr!


  Festival des Anches d'Azur var den 27. i rekken og arrangeres årlig i området ved Saint-Tropez i Sør-Frankrike. Godt over 50 internasjonale orkester har vært gjester på festivalen, og i år var altså vi så heldige å få være blant artistene, sammen med to korps fra Florida. Gjestedirigent Ray Farr var vår inngang til invitasjonen vi fikk, han hadde vært her før med andre korps og arrangøren ville ha han tilbake.  Ray ønsket at vi skulle være "hans band", og det var stas!

Vi hadde en lang reisedag med to mellomlandinger fredag 28.6., og vel framme på VILLAGE DE VACANCES LE GRAFFIONIER CSE AIR FRANCE, ferielandsby nær La Croix Valmer som var sentrum for festivalen. Middag ble servert for alle deltagere og vi slappet av i baren utover kvelden.


Lørdag 29.6. var det tidlig oppe til frokost og med buss avgårde til promenadekonsert, dirigert av vår faste dirigent Geir Ulseth, på bibliotekplassen i La Croix Valmer. Omringet av kaféer og restauranter, spilte vi en underholdende konsert for et publikum som ga oss masse applaus! Vi stilte i våre piquetskjorter, anskaffet for anledningen. Vær og temperatur var behagelig, overskyet og ca 25 grader. Lunsj på egen hånd og litt rusling før avreise til stranda for båttur. Mye vind gjorde at endel av medlemmene sto over båtturen og nøt forfriskninger på strandkaféene. Mang av oss nøt båtturen som foregikk i rolig sjø like etter avgang. Deilig og forfriskende.

Neste post på programmet var lydprøve i uteamfiet Forum Constantin, der galakonserten skulle finne sted kl 21 på kvelden. 2 timer med mikrofontesting og øving på programmet, før retur til ferielandsbyen og middag. Så avgårde til konserten som ble en stor suksess! Fascinerende å starte konserten i dagslys og gå til pause i nattemørke. Vi underholdt publikum i godt og vel 2 timer før bussen gikk tilbake. Konsertprogrammet fallt i smak for et fullsatt amfi, ca 1300 tilhørere applauderte entusiastisk til fengende musikk, strålende solister, dirigent Ray Farr i strålende form, og vår evne til å formidle spilleglede. Dette ble virkelig en konsert for minneboka, vi glemmer aldri denne opplevelsen!



Tilbake til bostedet var det rett i seng for tidlig start på søndag.

Søndag 30.6. var det igjen tidlig start, etter frokost dro avgårde til stranda der vi skulle spille vår andre promenadekonsert, også da med Geir som dirigent. Sol fra skyfri himmel og godt og varmt! Vi kosa oss på stranda og gjorde oss klar til én times konsert kl 11. Stor jubel også her for et kafébesøkende publikum! Kjempegøy!
Så gikk transporten tilbake til byen for en mottagelse med utdeling og utveksling av gaver og minner fra festivalen, etterfulgt av servering av lett lunsj og god drikke. Stor stas!


Så var det videre til vinsmaking på vingården Chateau de Chausse, like ved bostedet. En fin ettermiddag med gode smaksprøver og litt fingermat i herlige omgivelser.

Så ble det middag igjen og avreise til konsert med et av de amerikanske korpsene, nok en fin og stemningsfull kveld i amfiet. Hjem til pakking og forberedelse til grytidlig frokost neste dag.

Mandag 1.7. var det utsjekk og frokost kl 0500, så gikk det slag i slag med buss, venting, fly med én mellomlanding før vi var hjemme ved 1830-tida.

Arrangøren hadde lagt opp til et omfattende og detaljert program for oss, alt av kost og losji, transport og organisering var inkludert, så her følte vi at vi kom til dekket bord! 

Dette ble en av de sjeldne tur-/konsertopplevelsene i Nidaros Brass Bands 21-årige historie! Musikere som koste seg sammen hele veien og god stemning, selv om det var et stramt program og det delvis var svært varmt. Men vi var godt forberedt og tok alt på beste måte.

Takk for oss La Croix Valmer Tourisme som engasjerte oss!

Nå tar vi en velfortjent sommerferie før vi starter på med ny spennende høstsesong 18. august.

God sommer til alle våre venner og følgere!