tirsdag 21. november 2017

Trondhjemsnatt 2017 - kvelden vi aldri vil glemme!


For en kveld dette ble! Vi visste på forhånd at vi hadde et gjennomtenkt og godt forberedt program, vi
hadde engasjert en strålende solist og et fantastisk kor, ramma var, som før, nydelige Vår Frue kirke og vi hadde gode støttespillere i Frelsesarméens fine folk. Og billettsalget hadde slått alle rekorder før dørene åpnet. Det ble allikevel nesten en helt ubeskrivelig følelse av å bidra med noe helt spesielt for et svært entusiastisk publikum. 

                                             

Erik Wenberg Jacobsen var et helt nytt bekjentskap for oss, og makan til trivelig, jordnær og utrolig dyktig sanger, skal vi jammen lete lenge etter! Han hadde valgt ut et repertoar med nydelige sanger som passet godt til konserten, og med brassbandkomp gjør det denne konserten så spesiell. Nye arrangementer fra både dirigent Geir Ulseth og tidligere medlem Mari Malm Mørkved, ble nydelig framført i fellesskap. Den ene perlen etter den andre.


Kammerkoret A Cappellissimo leverer alltid fra øverste hylle. Både med sine egne sanger og sammen med solist og brassband, er det som framføres utrolig flott! Grete Daling har virkelig en dyktig gjeng med sangere som hun vet å trekke det aller beste ut av.

Vi hadde selv lagt opp til et variert repertoar, med et stort spenn i stil og vanskelighetsgrad. Det er grunn til å nevne kveldens hovedverk; Paganini Variations av Philip Wilby, et krevende konkurransestykke komponert i 1991. Vi deltar, som kjent, ikke i konkurranser, men det er virkelig spennende og utfordrende å få jobbe med og framføre et så spesielt musikkstykke på konsert. Etter publikums respons og tilbakemeldingene å dømme, var det tydelig at denne typen originalskrevet musikk for brassband, har sin helt naturlige plass på Trondhjemsnatt! Det gleder oss utrolig mye at dette ble satt pris på.
Konsertprogrammet ser du her.

Vi er takknemlig og imponert over vår dyktige dirigent og musikalske leder Geir Ulseth, som legger ned et stort arbeid for å få oss til å yte maksimalt, og bidra til at Trondhjemsnatt blir en dundrende suksess år etter år! Og vær trygg, det blir Trondhjemsnatt 2018 også!

Geir har all grunn til å være fornøyd!




1 kommentar:

  1. Sjekk ut Kate Rusby folksinger fra England. Hun har gjort flere jule plater med brassbs komp. Svært populær.

    SvarSlett