tirsdag 6. mars 2018

Pangstart på jubileumsåret!


4. mars var vi invitert av Åsvang og Eberg skolekorps til å spille konsert sammen med dem på Strinda videregående skole. Både korps og arena var nye bekjentskaper for oss, så dette hadde vi sett fram til! Skolens "konsertlokale" var rommelig og fint både for musikere, spesielt med tanke på koreografi, publikum og servering.
Skolekorpset stilte med både juniorer, aspiranter og hovedkorps, som spilte hver sin avdeling. Vi var kjempeimponert av hovedkorpset, som under sin dirigent Stian Rødskjær, spilte så disiplinert og musikalsk at det var en fryd å høre på. Dette er virkelig et skolekorps verdt de seirene de har tatt i det siste, ingen tvil om det!

Vi hadde lagt opp til et underholdende program som startet med innmarsj til Colonel Bogey, vi fortsatte med Brubecks Blue Rondo a la Turk, og Deep River som er arrangert for essbass solo med euphonium og basser som komp. Nydelig framført av Yngve Frøyen som var vår solist. Nordic Polska er et artig stykke arrangert av vår gjestedirigent på vår jubileumskonsert 7. april, nemlig Philip Harper. Her plasserte vi ei sologruppe på 6 musikere bak publikum i salen, dirigenten bak slagverk og resten av bandet med ryggen til publikum.... et interessant prosjekt som funka supert og tok publikum med storm. Hele kornettgruppa fikk virkelig vise sin virtuositet i Dinicus fiolinstykke Hora Staccato, virkelig briljant!


Som avslutning spilte vi utdrag fra filmmusikken til De Utrolige (The Incredibles), energisk og actionfylt. To ekstranummer måtte til, marsjen The Champions og hymnen Abide with me, før vi slo oss sammen med skolekorpset og framførte marsjen fra Respighis Pines of Rome.
En virkelig grand finale på en strålende flott konsert.

Tusen takk til Åsvang og Eberg skolekorps for en fin musikalsk søndag ettermiddag i mars.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar