tirsdag 28. mai 2019

Magisk, mesterlig og mektig i Nidarosdomen!


Vitae Lux i Nidarosdomen søndag 26. mai overgikk alt vi kunne forestille oss av konsertopplevelse og musikkformidling! Konserten har vært under planlegging i 1-2 år, det er nødvendig når en skal engasjere artister fra øverste hylle. Vi visste jo at Bob og David Childs var dyktige på alle måter, men det blir allikevel noe helt spesielt å samarbeide og lage musikk i samspill med to herrer av dette kaliber. Og det er kun på den ndelige konserten alt kan bli magisk om alt klaffer, og det gjorde det! Med vakre Nidarosdomen som ramme for konserten, Nidaros Brass Band med MD Geir Ulseth i sin aller beste form, og de walisiske gjestene som ytet 110%, ble dette en kveld vi aldri vil glemme. Etter publikum sine tilbakemeldinger å dømme, klarte vi å gi noe helt unikt som også de vil ha med seg i lang tid.

Det var mange høydepunkter, men vi må trekke fram David sin framføring av Karl Jenkins' Euphonium Concerto. Et stykke i 4 satser på ca 23 min, utført med en makeløs briljanse, musikalitet og teknikk, uten en trykt note! Det er nesten ikke til å fatte..... Davids urframføring av Geir sitt helt ferske arrangement av Ragnar Bjerkreims Velsigning, ble også for veldig mange en svært sterk opplevelse. 'Neath the Dublin skies av Paul Lovatt-Cooper, viste også David Childs uovertrufne kvaliteter som verdens beste euphoniumist.

"Tittel-låten" Vitae Lux av Frode Alnæs med Stig Åge Solemsli (esskornett) som solist off-stage i starten, helt nydelig! Vårt hovedverk på konserten var Philip Sparke's Tallis Variations, et utrolig krevende teknisk og musikask konkurransestykke, skrevet til Europamesterskapet i 2000. Under Bob's ledelse følte vi at vi fikk maksimalt ut av denne flotte musikken.

Det er ikke ofte far og sønn spiller duetter offentlig, og Bob sa selv at han hadde egentlig lagt opp som euphoniumist i 2000, men i Calon Lân og Perlefiskerduetten beviste han sannelig at ingenting var glemt!
Torch of Freedom (Eric Ball) og The day thou gavest (St. Clement) startet konserten, og i en sammenheng som dette, var det eneste riktige å avslutte konserten med vakre Abide with me (O bli hos meg), mesterlig arrangert av Karl Jenkins, dirigert av Bob Childs.


Bob og David var fulle av godord etter konserten. De hadde hatt strålende dager med effektive øvelser fredag, lørdag og søndag, byvandring, pub-besøk på Red Shield pub fredag kveld og på Dublin Café etter konserten. De roste oss opp i skyene for hele opplegget og gjennomføringa av konserten. De var også spesielt betatt av Nidarosdomen som katedral og konsertarena.



Vi er veldig takknemlige for å få være med på eventyret Nidaros Brass Band! Med fantastiske nasjonale og internasjonale gjester, dedikerte musikere, en inspirerende, interessert og kunnskapsrik musikalsk leder, og et helt utrolig støttende og fint publikum! Alt dette gjør at vi gang på gang tør å satse både musikalsk og økonomisk, for å gi Trondheim nye musikalske opplevelser. Det meste er allerede planlagt fram mot jul 2020.

Tusen takk til alle som var med på å gjøre Vitae Lux til en uforglemmelig opplevelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar