mandag 8. august 2016

Ny høstsesong - nye konsertopplevelser!

Vi er allerede kommet en uke inn i august og sesongstart nærmer seg. Som mange år tidligere er vi også i år spurt om å spille konsert på Frelsesarméens sommerfest, noe vi synes er veldig hyggelig å kunne få være med på. Her er det alltid god stemning og det er en fin start på høstsesongen for oss. Torsdag 11. august kl 1900 spiller vi konsert med en gruppe, som for anledningen blir 20 musikere. Steinar Mørkved er vår dirigent på denne konserten.
Søndag 21. august er vi klar for høstsesongens første ordinære øving med fullt band.

Ny principal: Edvin Langmo
Vår principal gjennom mange år, Ingrid Hesjedal, har valgt å slutte, og vi ønsker Edvin Langmo velkommen "on the hot seat". 
Edvin har spilt med oss nesten siden starten og vi er glad for at han tar utfordringen. Vi har også knyttet til oss et nytt medlem på 3.kornett, nemlig Bjørn Ole Raphag. Han er fra Ler og har lang brassbanderfaring fra Flå musikkorps og Ila Brass Band. Velkommen til oss!



Høstsesongen byr på kjente konsertkonsepter med masse nytt og variert brassbandrepertoar og nye samarbeidspartnere.

Søndag 2. oktober kl 1800 arrangerer vi igjen Høstsprell, denne gang på Folkets hus, Ranheim. Dette har blitt en fin tradisjon hvor vi inviterer to korps til hyggelig korpskonsert med kaffe, kaker og åresalg. Årets gjester er Malvik musikkorps og Byåsen musikkorps. Vi ønsker gjestene og publikum velkommen, og gleder oss til felles konsert.

Søndag 13. november kl 1930 vil vi for 7. gang invitere publikum til Trondhjemsnatt i Vår Frue kirke. Som tidligere er dette en konsert i samarbeid med, og til inntekt for Frelesesarméens arbeid i Trondheim. Konserten i fjor ble kanskje en av våre aller største suksesser, kirka fyltes til randen, og vi kunne med stor glede overrekke kr 20.000 av overskuddet fra billettinntektene til Frelsesarméen!


I år har vi satset både lokalt og internasjonalt. Det flotte kammerkoret A Cappellissimo, med sin dirigent Grete Daling, vil delta med eget repertoar og sammen med NBB. Vi samarbeidet med Grete og hennes sangere også våren 2014, og vi gleder oss til et nytt musikalsk møte.
Som årets sangsolist kommer en ekte Trondhjemmer, nemlig folkekjære Tore Johansen, som er kjent fra Difference (60-tallet), et utall konserter og opptredener, teaterforestillinger og suksessen "The Julekalender" på TV. Tore er et nytt bekjentskap for Nidaros Brass Band, men mange av oss har jobbet med han ved tidligere anledninger. Dette blir stas!
Og sist, men ikke minst, har vi i år gleden av å presentere en levende kornettlegende fra Storbritannia, selveste Phillip McCann! Han var i en årrekke principal i Black Dyke Band og har spilt inn en rekke solo-CD-er med "verdens vakreste kornettsoloer". Vi ser fram til å få spille med en av de fremste kornettister gjennom tidene, og også oppleve han som gjestedirigent på konserten.

Bonus på årets Trondhjemsnatt,  er at publikum også får overvære et vaskeekte CD-slipp! Vår superferske juleplate "Jul i Nidaros" slippes nettopp på Trondhjemsnatt slik at det skal være gode muligheter for å sikre seg ett eller flere eksemplarer som julegave (kr 150). Solister på plata er Jan Magne Førde (flygelhorn) og Stine Mari Langstrand (sang), som bidrar med skikkelig god julestemning sammen med Nidaros Brass Band og våre egne solister.
CD-en blir å få kjøpt på våre konserter og via våre medlemmer, i tillegg til at den blir solgt via World of Brass.  


Stine Mari Langstrand

Julekonsert-suksessen fra i fjor må vi jo bare kopiere, dvs. 2 konserter på rappen lørdag 17. desember, kl 1400 og kl 1600. Her vil vi selvfølgelig presentere et godt knippe av julemusikken og sangene fra juleplata. Stine Mari Langstrand er solist på 4 sanger og hun vil selvsagt være vår sangsolist på julekonserten i år. Vi har hatt et godt samarbeid med Stine Mari i mange år, så dette blir utrolig storveis! Nytt og spennende, kjent og kjært, litt av alt!
Det vil bli god anledning til å kjøpe signerte CD-er på julekonserten, 17. desember er aldeles ikke for seint for julegaveinnkjøp.




Vår faste dirigent, Geir Ulseth, vil lede oss stødig musikalsk gjennom hele høstsesongen, noe som betyr mye for stabiliteten og kvaliteten i Nidaros Brass Band. I samarbeid med Geir har vi utarbeidet en plan for engasjement av gjestedirigenter på utvalgte konserter, og førstemann ut er altså Phillip McCann på årets Trondhjemsnatt.
Vi ser fram til en utrolig spennende høstsesong, og til å treffe vårt publikum, både med musikalske opplevelser og for en hyggelig prat.

Velkommen til konsertsesongen!


Følg med under Konserter og på Facebook for annonsering av forsalg av billetter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar