mandag 14. november 2016

Trondhjemsnatt - ny suksess!


Vi er både stolt og utrolig glade dagen derpå, etter å ha gjennomført nok en fantastisk flott Trondhjemsnatt i Vår Frue kirke søndag 13. november. Konserten har vært nøye planlagt siden januar og da er det så utrolig herlig når alt stemmer på den store dagen!
Helga var satt av til øving sammen med solistene Phillip McCann (kornett), Tore Johansen (sang) og kammerkoret A Cappellissimo. God stemning fra første stund, vi skjønte straks at dette ble bra!

Og vi kan ikke si annet enn at dette ble en stor musikalsk opplevelse for alle som var tilstede. Phillip McCann gav oss det lekreste kornettspill som tenkes kan i solistnummer med NBB som "Rusalka's song to the moon" og "Share my Yoke", og også i spesialarrangerte stykker for kornettsolist, brassband og kor; Brahms' "Lullaby" og "Away in a manger". Men Mr McCann viste oss også hvor briljant det går an å spille på et posthorn! I "Post Horn Galop" var det virkelig en utfordring å følge solisten i tempo!



Tore Johansen har sunget og underholdt i 50 år, men maken til ungdommelig fyr! For en stemme og utstråling! Med sin humor og folkelige stil bidro han god stemning og kommuniserte godt med publikum. Det var en ære å få kompe han i selve signaturlåten til Difference fra 1967, nemlig "Tree of Love", mesterlig arrangert av vår dirigent Geir Ulseth. Smørtenoren Tore rørte oss nesten til tårer med "O sole mio" og "You raise me up".

A Cappellissimo, med sin dirigent Grete Daling, viste både oss og publikum nok en gang at de er et kor i toppklasse. Utrolig klar og vakker korsang i eget repertoar og i fellesstykkene. Vi samarbeider gjerne ved flere anledninger.
Selv presenterte vi et variert utvalg fra Frelsesarméens enorme repertoar; som bl.a. Kenneth Downie's "Majesty", Dorothy Gates' "All Glorious" og Peter Graham's "Music Maker". Vi fikk også oppleve Phillip McCann som dirigent i Dean Goffin's vakre meditasjon "The Light of the World" og James Anderson's marsj "Goldcrest". Som våre egne solister på konserten presenterte vi en kvartett bestående av Edvin Langmo (kornett), Mette Stene Ertsgaard (flygelhorn), Tor Ødegaard (horn) og Terje Aune (euphonium) i samspill med bandet i "Cantus Lacrimosus" fra Karl Jenkin's Stabat Mater. Vakre klanger og strenge rytmer i beste Jenkins-stil.



Som alltid avsluttet vi konserten med alle aktører i Åges "Trondhjemsnatt" og "O store Gud", et verdig punktum på en fantastisk kveld.
Vi kan ikke få fullrost vår musikalske leder, Geir Ulseth, nok for entusiasme, inspirasjon, planlegging, arrangering, musikalsk koordinering av brassband, solister og kor..... En formidabel innsats som vi er privilegert å få nyte godt av. Tusen takk, Geir!



Vi vil også takke et entusiastisk og lydhørt publikum som fylte kirka, Sverre Bøgh (lyd), Timmo Aune (lys) og Harald E. Søraker (lyd- og videoopptak). Takk til Frelsesarméen for samarbeidet, med praktiske oppgaver og med matservering i Hvedingsveita.

Alle foto: Mari Malm Mørkved


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar