onsdag 22. februar 2017

Britisk Aften! - En fantastisk opplevelse!


 Hvilken herlig kveld de ble på Byscenen lørdag 18. februar! På forhånd var vi temmelig spente på vårt første samarbeid med gjestedirigent Bob Childs og gjestesolist på euphonium, Steven Mead, men vi hadde såvisst ingenting å frykte. Maken til hyggelige og omgjengelige brassbandlegender full av kompetanse, musikalitet og gode historier! Super instruksjon og positive tilbakemeldinger tilførte mye til bandet på kort tid.
Byscenen var også et relativt nytt bekjentskap for oss, selv om vi hadde konserten "Brass rundt fru Luna" der i 2005, men altså før husets ombygging og nye fasiliteter. Med egeninnsats og god hjelp fra "husets egne" Sverre Bøgh og Rune A. Wold (også kveldens fotograf), fungerte Byscenen alldeles strålende.
Konserten ble et musikalsk høydepunkt! Vi gjorde en av våre aller beste opptredener, gjestene var i storform og til tider trollbandt de publikum.
Vi presenterte et allsidig program av musikk for brassband i hovedsak komponert av britiske komponister. Konsertens hovedverk var Philip Sparkes "Partita", et meget krevende konkurransestykke vi syntes det var moro å jobbe med og framføre, til stor begeistring fra publikum. Eric Balls "Songs of the morning" og John Irelands "Elegy" fra "A Downland Suite" representerte også det tradisjonelle brassbandrepertoaret.
Steven Mead briljerte med Philip Sparkes "Pantomime" og "La Corrida de Toros" av David Bandman, et utrolig krevende solostykke som her fikk sin første live-framføring. Steven Mead kan ikke beskrives, han må oppleves! Makan til virtuost og lyrisk euphoniumspill er det vanskelig å oppdrive.


Vår tidligere solo-trombonist, Mari Malm Mørkved som nå bor og jobber i England, framførte nydelig "Blessed assurance" av William Himes, som riktignok er amerikaner.
Vår egen solo-euphoniumist, Steinar Mørkved fyller 70 år i februar, og vi hadde i den anledning fått Philip Sparke til å komponere et nytt spesialskrevet solostykke, "Dreamsong" til jubilanten. Denne ble urframført på konserten av en 70-åring i toppform!


Marsjer, hymner og svingmusikk hører med på et godt konsertprogram, så her vartet vi opp med både "Knight Templar", "In perfect peace", "Abide with me" og "Mack the Knife".
Høydepunktet for mange ble kanskje ekstranummeret, "Perlefiskerduetten" av Bizet, hvor euphoniumistene Mead & Mørkved satte et verdig punktum på en konsertkveld helt utenom det ordinære.
Takk til alle som bidro til at dette ble en uforglemmelig kveld, og spesielt til publikum som støtter oss og kommer igjen og igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar